Aktualnosti

Održan Sagena Security Day 11

Zagreb, 24. listopada 2019. – 11. konferencija Sagena Security Day održana je u Hotelu Aristos u Zagrebu pred oko 100 sudionika. Ove godine po prvi puta smo predstavili novo rješenje, McAfee MVISION Cloud. Nakon uvodne najave koju je odradio direktor prodaje Sagene Tomislav Štefe, Ivan Radoš (McAfee software sales specialist) predstavio nam  je novosti sa svojom prezentacijom (Re)introducing McAfee –
The device-to-cloud cybersecurity company.

McAfee-jev stručnjak za sigurnost u oblaku Jonathan Taranto detaljno je predstavio novu device-to-cloud cybersecurity sigurnosnu strategiju. Objasnio je kako McAfee štiti podatke i zaustavlja prijetnje od uređaja do oblaka s otvorenim, proaktivnim i inteligentnim rješenjem.

McAfee Solution Architect, Filippo Sitzia održao nam je zanimljivu prezentaciju o sigurnosnim strategijama protiv nepredvidivih napada. Upoznao nas je s fazama ciljanih napada te kako ih McAfee predviđa i eliminira.

Konferenciju je nastavio stručni savjetnik u Zavodu za sigurnost informacijskih sustava, Jurica Čular koji nas je detaljnije upoznao sa Zakonom o kibernetičkoj sigurnosti operatera ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga (NIS Direktiva EU). Fokus ove direktive je na esencijalnim/ključnim/kritičnim uslugama: energetika, prijevoz, bankarstvo, infrastrukture financijskog tržišta, zdravstvo, opskrba vodom, digitalna infrastruktura, on-line trgovine, usluge računarstva u oblaku i internet tražilice. Saznali smo da su operatori ključnih usluga i davatelji digitalnih usluga dužni bez neopravdane odgode, obavijestiti nadležni CSIRT (Computer Security Incident Response Team) o incidentima koji imaju znatan učinak na kontinuitet usluga koje pružaju.

Na to se nadovezao rukovoditelj Službe IT i poslovnih telekomunikacija u Jadranskom naftovodu, Stjepan Jambrak koji nas je upoznao sa zaštitom SCADA sustava nadzora i upravljanja. Predstavio je način kako je Jadranski naftovod pristupio kibernetičkoj sigurnosti, kako je pomirio zahtjeve visoke sigurnosti i slobodnog protoka informacija te zaštitu kritične infrastrukture.

Sljedeće godine čeka nas 12. Sagena Security Day i sigurno je da neće nedostajati zanimljivih tema.

Jonathan TarantoJonathan TarantoIvan RadošFilippo SitziaJurica ČularStjepan JambrakFilippo SitziaKontakt: Nikolina Djurić

Tel. (01) 4559911

E-mail: nikolina.djuric@sagena.hr

Sagena facebook