Aktualnosti

Održan Sagena & Spirent Day 2016.

Održan_Sagena_&_Spirent_Day_2016_6

Zagreb, 26. listopada 2016. – Sagena je i ove godine održala cjelodnevni seminar iz područja testne i laboratorijske telekomunikacijske opreme zajedno sa stručnjacima iz Spirenta. Ove godine naglasak je bio na tesnim rješenjima baziranim na virtualnoj okolini.

Steve Jarman, Business Development Manager iz Spirenta predstavio je SDN (Software-Defined Networking) i NFV (Network Functions Virtualization) tehnologiju. Prikazane su mogućnosti testiranja putem Cloud i IP infrastrukture u segmentu mobilnog, aplikativnog i sigurnosnog testiranja. Prikazane su mogućnosti lab upravljanja te automatizacije koja dodatno optimizira testne resurse.

Drugi dio seminara bio je osobno zanimljiv jer su predavači iz Spirenta, Ronald Mai i Vitus Zeller direktno spojeni na labove u Spirentu demonstirali praktične testove SDN i NFV uživo.

Konferenciju je koordinirao Tomislav Štefe (direktor prodaje Sagene) kojem se dodatno prodružio i Martin Haimerl (voditelj ključnih kupaca) iz Spirenta. Martin je podijelio osobna iskustva i primjere s projekata koje je realizirao unutar Deutche Telekom AG grupacije.

Sudionici su bili stručnjaci vodećih telekomunikacijskih tvrtki iz Hrvatske (HT i Ericsson Nikola Tesla). Korisnike je posebno zainteresiralo i Spirentovo rješenje Temeva – nova i revolucionarna platforma koja omogućuje testiranja iz clouda, kojom se može jednostavno pristupiti s bilo koje lokacije te jednostavno upravljati s bilo kojim uređajem.Kontakt: Nikolina Djurić
Tel. (01) 4559911
E-mail: nikolina.djuric@sagena.hr

Sagena twitter
Sagena facebook