Aktualnosti

Održana 8. Sagena Security Day konferencija – sigurnost nikad nije bila važnija!

8_sagena_security_day_konferencija_1

Zagreb, 23. rujna 2014. – Ovogodišnja 8. Sagena Security Day konferencija okupila je više od 150 sudionika koji su u 4 stručna predavanja saznali novitete o IT i mobilnoj sigurnosti.

Konferenciju je zajednički organizirala zagrebačka tvrtka Sagena i njihov višegodišnji partner McAfee. Tema ovogodišnje konferencije bila je usmjerena na sigurnosne aktivnosti koje su sve veće, a poseban naglasak je na virtualnoj sigurnosti kako na Internetu tako i na našim uređajima – stolnim i prijenosnim računalima, tabletima i laptopima.

Tomislav Štefe, direktor prodaje Sagene održao je uvodni govor i održao prezentaciju o novom odnosu između Intela i McAfeeja. Naime, udruživanje Intela i McAfeea u Intel Security donijelo je mnogo inovativnih i učinkovitih rješenja digitalne zaštite.

Mirko Ledić (Regional Director Eastern Europe, Intel Security) spomenuo kako je Intel ovim udruživanje dobio puno, znanje i tehnologiju, što je iskoristio i za stvaranje vlastitog branda koji nam je danas poznat kao Intel Security.

Fokus ovogodišnje 8. Sagena Security Day konfererncije bio je na potrebnim sigurnosnim aktivnostima u današnjem cyber svijetu, o čemu je govorio stručnjak u ovom području – Jarno Limnéll (Cyber Security direktor i doktor vojnih znanosti). Spomenuo je kako sigurnost u cyber svijetu treba biti svugdje i uvijek. Cyber napadi se mogu dogoditi svima. Možete ih spriječiti, no činjenica je kako je čak 97% Top 500 svjetskih kompanija bilo hakirano. Sigurnost je nešto na čemu treba raditi vrlo temeljito i svakodnevno.

U kompanijama, kaže Limnéll, sigurnost i zaštitu je važno provoditi na svim nivoima kompanije, od administratorskog dijela, te razvoja i istraživanja, preko marketinga pa sve do prodaje. Sve se više govori i o sigurnosti među građanstvom, svakodnevnim običnim korisnicima. Porast korištenja usluga i aplikacija u cloudu svakako povećava i opasnost od cyber napada, tako da je i to kategorija na koju treba posebno obratiti pažnju. Mijenjaju se navike korisnika, mijenja se kultura, razlika između fizičkog i virtualnog svijeta sve je manja, a dolazi “Generation Z” nova generacija korisnika koja razmišlja i funkcionira na sasvim drugačiji način.

Spomenuo je i kako tek 12% internetskih korisnika u Europskoj uniji tvrdi kako su potpuno sigurni. A što je s preostalih 98%? Možete i sami zamisliti. A da ne spominjemo i špijunažu, krađu poslovnih podataka, korisničkih imena i šifri, brojeva kreditnih kartica i bankovnih računa… toliko je toga što se može “napasti”.

Posljednje predavanje održao je Tamas Barna (Intel Security) koji je govorio o naprednoj McAfee obrani, te je pokazao kako McAfee rješava takve probleme u praksi.

8. Sagena Security Day konferencija je ponovo dokazala kako je kako je tematski pun pogodak, te se unaprijed radujemo idućoj, devetoj po redu.

Službene stranice konferencije www.sagena-sd.comKontakt: Nikolina Djurić
Tel. (01) 4559911
E-mail: nikolina.djuric@sagena.hr

Sagena twitter
Sagena facebook